استارتاپ و ایجاد آن برخلاف تصور بسیاری از مردم یک پروژه از قبل شکست خورده محسوب نمی شود. اما اینکه چه استارتاپ هایی به موفقیت رسیده و کدام ها پس از گذشت مدتی دست از کار خواهند کشید، موضوع مهمی است که قبل از شروع به کار بایستی با استافده از تکنیک های تحلیل بازار این روند را بررسی و پیش بینی کرد.

در این مقاله قصد داریم تا به صورت جزئی با مفهوم استارتاپ و مراحل ایجاد آن مخصوصاً در ایران بحث کنیم. جایی که اطلاعات همیشه برگ برنده هستند، نادیده گرفتن قدرت آن می تواند یک نقطه ضعف برای کسب و کار شما باشد.

استارتاپ چیست؟

استارتاپ یک واژه انگلیسی است. ترجمه این عبارت به فارسی با کسب و کار نوپا بیان می شود. همین یک ترجمه تا حدی کلمه استارتاپ را معنی می نماید. برخی از مردم تصور دارند که استارتاپ ها شغل های مربوط به حوزه فناوری و اطلاعات و کارهای رایانه ای هستند، اما استارتاپ معنی فراتری از این دارد.

شاید به دلیل استافده از اینترنت و فضای مجازی برای تقویت کسب و کارها باعث بروز این تصور شده است. اما شروع هر کسب و کاری را می توان به عنوان یک استارتاپ تلقی نمود. در واقع هر فرایندی که در طی آن یک پروسه کامل برای معرفی یک محصول و یا خدمت جدید به درآمدزایی انجام می شود، در واقع شروع یک کسب و کار نوپا و در نتیجه استارتاپ است.

برای داشتن یک استارتاپ قوی نه نیاز به اختراع خواهید داشت و نه حتماً باید محصولی منحصر به فرد ارائه نمایید. حتی ارائه یک محصول یا خدمت به روشی نوین و با استافده از تکنیک های به روز هم می تواند به منزله شروع یک استارتاپ باشد.

اما استارتاپ ها دارای فرایندهای خاصی هستند که حتماً باید مرحله به مرحله این فرایندها طی شوند. ایده پردازی و داشتن ایده های عالی تنها قدم اول این پروسه است. داشتن یک ایده قدرتمند ضمانتی برای شروع یک استارتاپ موفق نیست اما می تواند تسریع کننده موفقیت در آن باشد.

تاریخچه استارتاپ در جهان

استارتاپ به معنای خاص گذشته خیلی طولانی مدتی در جهان ندارد. البته استارتاپ و شروع کسب و کارهای نوپا قدمتی بسیار طولانی در صنایع دارد. تقریباً از همان زمانی که انسان ها برای کسب درآمد و فروش محصولات خود اقدام به ایجاد حرفه هایی کرده اند، استارتاپ ها نیز آغاز به کار نموده اند.

در معنای خاص اما شرکت IBM را می توان از اولین استارتاپ ها در جهان نامید. شرکتی که چند مهندس یک کسب و کار نوپا در زمینه تولید نرم افزار را در حال حاضر تبدیل به یکی از غول های این صنعت کرده اند. اگر به گذشته شرکت های بزرگ و پردرآمد امروزی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که درصد بالایی از آنها کار خود را از شرکت های خرد و کوچکی شروع کرده اند که در دید اول اصلاً راهی برای موفقیت هم نداشتند.

فروشگاه بزرگ آمازون، فروشگاه اینترنتی ایبی و علی بابا و گوگل را می توان از موفق ترین استارتاپ های امروزی قلمداد کرد که روزی تنها با یک دفتر ساده در گوشه ای دورافتاده در جهان کار خود را آغاز نموده اند.

در ایران نیز فروشگاه اینترنتی دیجی کالا را می توان یک نمونه عالی از استارتاپ هایی این چنین معرفی کرد. همین نمونه نشان می دهد که موفقیت در یک استارتاپ حتماً نیاز به ایده پردازی نو ندارد. اجرای یک ایده قوی با قدرت و برنامه ریزی دقیق هم می تواند استارتاپی عالی برای شما رقم بزند.

مراحل ایجاد استارتاپ

خوبی استارتاپ ها در این است که همه صفر تا صد مراحل کار در آن انجام می پذیرد. فرایندهای معرفی شده در این بخش در حالت عام راهی برای شروع یک استارتاپ قوی می باشند.

  • داشتن یک ایده نو

ایده پردازی برای شروع یک کسب و کار حتماً نباید از صفر باشد. در واقع بسیاری از استارتاپ های موفق در دنیا نمونه های ارتقاء یافته و پیشرفته استارتاپ ها و ایده های قدیمی تر هستند. جهان کسب و کار روز به روز در حال پیشرفت است. اجرای یک کسب و کار قدیمی با ایده های نو می تواند استارتاپی عالی برای شما باشد.

  • طراحی کسب و کار استارتاپی

در قدم دوم باید طرح دقیقی از استارتاپ را برنامه ریزی نماییم. کشیدن نقشه راه همیشه در شرایط بحرانی و سخت کارگشا خواهد بود. اگر بدون برنامه ریزی و طرح ریزی در حال شروع یک کسب و کار نوپا و استارتاپ هستید، شکست بزرگی در انتظار شما خواهد بود. هیچ راهی برای موفقیت در چنین شرایطی وجود نخواهد داشت.

  • فراهم نمودن شرایط اولیه

برای شروع نیاز به پیش نیازهایی خواهید داشت. اگر لازم است شرکتی به ثبت برسانید. سایت اینترنتی، شبکه های مجازی، سرمایه گذار یا هر ابزار دیگری که برای کسب و کار خود به آن نیاز خواهید داشت باید در این مرحله آماده سازی کنید. دقت کنید که این مرحله پایه اصلی کسب و کار شما خواهد بود و هر چه عرضه قدرتمند آن در نهایت منجر به قدرت بیشتر در اینده برای شما خواهد بود.

  • شروع آرام و پیوسته

در شروع یک کسب و کار نوپا و استارتاپ جدید این ضرب المثل را آویزه گوش خود نمایید. رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود. تمام آنالیزهای انجام شده روی تکنولوژی ها و کسب و کارهای جدید نشان می دهد که برای موفقیت شما نیاز به کار مداوم و پیوسته خواهید داشت.

 

دلایلی عدم موفقیت بسیاری از استارتاپ ها

نداشتن یک پلن درست و استراتژی کسب و کار اولین و اصلی ترین دلیل است که منجر به شکست بسیاری از استارتاپ ها می شود. توسعه یک ایده خام بدون تجزیه و تحلیل شرایط موجود بازار علاوه بر اینکه برای شما شکست را در پی خواهد داشت، ایده عالی شما را هم رو به نابودی خواهد کشاند.

دیدگاه خود را بنویسید

رایانامه شما منتشر نخواهد شد. لطفا فیلد های ضروری را پر کنید.