مدیر موفق

یکی از بزرگترین چالش های قرن بیست و یکم برای انسان ها، مدیرانی هستند که دم از موفقیت می زنند، اما در عمل چیزی به اثبات نمی رسانند. مدیر موفق چه ویژگی هایی دارد و چگونه می تواند تبدیل به یک مدیر موفق شد؟ فرقی نمی کند که شما صاحب بزرگترین کسب و کار منطقه هستید و یا اینکه کسب و کاری کوچک با چند کارمند در اختیار دارید، در هر صورت نداشتن ویژگی های مدیر موفق بازده کار شما را پایین آورده و به زودی شما را تبدیل به یک مدیر ناموفق می نماید.

موفقیت در مدیریت ابعاد مختلفی دارد که مهم ترین و اصلی ترین بعد آن حرکت سازمان و شرکت در جهت ارتقای خود و رسیدن به کسب سود است. رضایتمندی کاربران، کارکنان و برخی جنبه های دیگر را نیز می توان به مدیریت موفق اضافه کرد. در این مقاله قصد داریم تا برخی از مهم ترین ویژگی های لازم برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق را با هم مرور کنیم. ویژگی هایی که رسیدن به آنها با کمی تمرین در دسترس همه مدیران خواهد بود.

مدیرموفق1

مدیرموفق۱

آیا نیازی به حضور در دوره های مدیریت داریم؟

واقعیت این است که درصد کمی از مدیران حاضر در کشور ما ذاتاً دارای استعدادهای مدیر موفق می باشند و در اکثریت مواقع بازخوردهای مناسبی از رفتار مدیران شاهد نیستیم. هر چند تجربه هم نقش کلیدی در این عرصه دارد اما برای تبدیل شدن به یک مدیر تجربه باید راهی را بپیمایید.

برای حضور در دوره های مدیریت که می تواند تبدیل به یک شگفتی در کسب و کار شما شود، حاجت هیچ استخاره ای نیست. اما اگر شما هم از جمله افرادی هستید که به صورت ذاتی مدیر بودن را در خود داشته و می توانید با کمی مطالعه استعدادهای خود را شکوفا نمایید، شاید حضور در این دوره ها خیلی هم لازم نباشد. اما برای اکثر مدیران چنین دوره هایی می تواند باعث پیشرفت در عرصه کاری شود.

  • اهمیت قائل شدن برای نیروی کار

اولین و مهم ترین ویژگی که از یک مدیر موفق می توان انتظار داشت، برخورد صحیح وی با کارکنان است. مدیران باید این توانایی را داشته باشند تا کارمندانی خلاق و عالی استخدام نمایند و از آن مهم تر با ارزش قائل شدن برای آنها به این راحتی ها آنها را از دست ندهند.

در حال حاضر شاهد هستیم که در بسیاری از کسب و کارها کارمندان حتی یک سال هم دوام نیاورده و به دلایل مختلف تغییر حرفه می دهند. این روند برای مدیران اصلاً برازنده نبوده و آنها بایستی برای داشتن کارمندانی خلاق تلاش نمایند. این خصلت می تواند تبدیل به یک قدرت بزرگ در شرکت و هر سازمانی گردد.

مدیرموفق2

مدیرموفق۲

 

  • تشویق بلی اما تبعیض خیر

تشویق و تبعیض دو واژه کاملاً مختلف با معنای مختلف هستند که بسیاری از مدیران این دو را با یکدیگر در یک هدف به کار می برند.

تشویق کردن کارمندان کوشا و جایزه قرار دادن برای آنها می تواند تبدیل به یک انگیزه بزرگ برای سایرین شود تا برای ارزش آفرینی تلاش بیشتری داشته باشند. دقیقا در نقطه عکس ماجرا تبعیض قائل شدن می تواند باعث دلسردی کارکنان شده و آنها را از ادامه راه باز دارد.

  • مدیر موفق روی حرفش می ماند.

اگر شما بهترین و متعهدترین کارکنان را هم در اختیار داشته باشید و چند بار به آنها وعده و وعیدهای توخالی داده و سر حرف خود نمانید، عنوان مدیر موفق از شما سلب خواهد شد و شرکت هم کم کم با این مسئله کنار خواهد آمد که شما توانایی مدیریت مجموعه را ندارید.

به یاد داشته باشید که قول ندادن بسیار بهتر است از دادن قول هایی که توانایی انجام آنها را ندارید.

  • ایجاد فضای همکاری

یکی از راه ها و ترفندهایی که مدیران با استفاده از آن می توانند پویایی و قدرت شرکت خود را افزایش دهند، ایجاد کردن حس همکاری و مشارکت در کارها در بین کارکنان است.

هر چند هر بخش در هر سازمانی وظایفی به عهده دارد که نباید از آنها عدول نماید، اما ایجاد حس همکاری و مشارکت در بین کارکنان بخش های مختلف در دراز مدت نتایج بسیار بهتری برای شما رقم خواهد زد. زیرا همه بخش ها در حالت کلی برای رسیدن به یک هدف تلاش نموده و مقصد نهایی همه آنها مشخص و یکسان است.

 

  • امکان رشد برای بقیه قائل شوید.

درجا زدن و در یک رتبه و درجه باقی ماندن می تواند هر کارمند متعهدی را از پا در آورد. از این رو  یک مدیر موفق باید شرایطی به وجود آورد که در آن کارمندان با گذشت زمان و افزایش تجربه بتوانند شرایط بهتری برای خود رقم زده و پیشرفت شغلی داشته باشند.

این پیشرفت شغلی هم می تواند با افزایش حقوق و دستمزد همراه باشد و هم از نظر رتبه و مقام در شرکت آنها را به درجات بالاتری برساند. عدم ایجاد چنین فضایی حتی می تواند باعث از بین رفتن حس رقابت در جامعه سازمانی شده و انگیزه افراد را تحت تأثیر منفی قرار دهد.

 

  • پرداخت ها را به موقع انجام دهید.

چه بخواهید و چه نخواهید بحث مالی هم یکی از بخش های مهم در کسب و کارهای امروزی است. شما به عنوان یک مدیر موفق باید به خاطر داشته باشید که همه کارکنان در نهایت به یک دلیل بزرگ گرد هم جمع شده اند و آن هم کسب درآمد است. هر کسی درآمد شخصی در شرکت دارد که در کمترین انتظار خود این حق را خواهد داشت تا به موقع آن را دریافت نماید.

یادتان باشد که برای یک کارمند وضعیت مالی شرکت در اولویت دوم او بعد از خانه و زندگی خود می باشد. از این رو این بهانه که در شرایط فعلی وضعیت مالی شرکت برای پرداخت حقوق ها به سامان نیست، عذر قابل قبولی برای کارکنان نخواهد بود.

مدیرموفق2

مدیرموفق۲

 

  • یک مدیر موفق شان خود را حفظ می کند.

متاسفانه مدیران در رابطه با کارکنان و زیردستان خود نمی توانند به خوبی تعادل برقرار نمایند. یکی از ویژگی های یک مدیر موفق انعطاف پذیری و رفتار متعادل با زیر دستان می باشد. نه خیلی خشک باشید و نه گپ و گفت را از حد آن خارج کنید.

دیدگاه خود را بنویسید

رایانامه شما منتشر نخواهد شد. لطفا فیلد های ضروری را پر کنید.